Fra navneidé til stærkt varemærke 3. del - Få det bedste udbytte af dine varemærker

Det glæder os at invitere jer til det tredje og sidste af vores serie af varemærkeseminarer i 2019 hos AWA.

Vi fortsætter på rejsen fra navneidé til stærkt varemærke – denne gang under overskriften ”brugspligt” med fokus på hvordan det ud fra en praktisk vinkel sikres, at registrerede rettigheder bevarer og øger deres værdi. Seminaret er relevant for dig, der enten er ansvarlig for eller involveret i din virksomheds varemærker.


Registrerede varemærkerettigheder er i udgangspunktet evigtvarende. For at opretholde en varemærkeret kræves dog, at varemærket vedvarende bruges. I de fleste lande indtræffer en brugspligt fem år efter varemærkets registrering. Fra dette tidspunkt er varemærkerettigheden ”sårbar” og kan søges ophævet af tredjemand med henvisning til manglende brug. Dokumentations- og bevisbyrden er jeres, og det kan være en overraskende tung øvelse at fremskaffe og levere tilstrækkeligt materiale til opfyldelse af brugspligten.
I flere andre situationer – fx i forbindelse med varemærkerettigheders fornyelse i visse lande - kan man blive mødt med krav om at skulle erklære og dokumentere brug af sit varemærke.
At kunne dokumentere brug af sine varemærker er en afgørende og naturlig del af rettighedernes vedligeholdelse. Det er derfor også noget, der bør prioriteres og sættes i system. Vi oplever ofte, at det kan være vanskeligt for vores klienter at fremskaffe og levere dokumentation, og med dette seminar vil
vi komme med gode ideer til interne processer, der sikrer, at I til enhver tid kan levere det, der skal til.
Ligesom sidst er formålet med seminaret at klæde jer godt på i forhold til jeres interne håndtering af virksomhedens varemærker og til at maksimere udbyttet af dem.
I vil møde og høre indlæg fra Anette Rasmussen, Janne Britt Hansen og Maria Dam Jensen.
Vi glæder os til at se jer.

Tilmeld her

Praktisk info

Hvornår: Torsdag den 21. november 2019, kl 8:45 – 10:45.
(Registrering kl. 8:45-9:00; Seminar kl. 9:00 – 10:45 efterfulgt af Q&A).
Hvor: AWA Denmark A/S, Strandgade 56, 1401 København K
Tilmeldingsfrist: Senest den 15. november 2019
Transport: Tæt på Christianshavn Metrostation. Parkering på Wilders Plads, dog begrænset antal pladser (parkeringskort hentes i vores reception), 2-timers gratis parkering i Strandgade